Siverek'e BİLSEM Hayırlı olsun

Siverek İlçemize T.B.M.M Avrupa Uyum Komisyon Başkanı Şanlıurfa  Milletvekili Kasım Gülpınar ve Siverek Milli Eğitim Müdürlüğünün Girişim ve Katkılarıyla Siverek Bilim Ve Sanat Merkezi Açıldı.

 

Şanlıurfanın siverek ilçesinde 78 659  ve hilvan ilçelerinde 12 556 öğrencinin öğrenim gördüğü, 29 öğrencinin  bilim ve sanat merkezlerinde öğrenim görmeye hak kazandığı ama en yakın bilim ve sanat merkezinin 96 kilometre uzakta olduğu için bu haktan yararlanamadıkları görülmesi üzerine kurulmasına karar verilmiştir

 

Eğitim kurumlarına devam eden ve zihinsel  genel zihinsel görsel sanatlar veya 102 yetenek alanlarında özel yetenekli olaraktantılan öğrencilere yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere bir sistemler açılmıştır.

 

Siverek mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin kullanılmayan ikinci ve üçüncü katına genel zihinsel görsel sanatkâr ve veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanıtılan öğrencilere yönelik olarak Siverek bilim ve sanat merkezi adıyla gündüzlü ve özel eğitim kurumu açılması kurum için tahsis edilmiş olup 2019-2020 eğitim döneminde öğrenci alımına başlanacaktır.

 

Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla bilsem olabilmektedir.